Zomerfestival
Yoga, Meditatie, Tai Chi en dans

21, 22 en 23 juni 2024
Ecohoeve Wonderwell (Erwetegem)
Te midden van de pracht van de Vlaamse Ardennen

Thema's
 • Dag 1: Tai Chi, Tao, mantra's, drums, mindfulness en muziek
 • Dag 2: Yoga, dans, drums, zelfcompassie en Qi Gong
 • Dag 3: Yoga, meditatie, dans, mantrazingen, ontspanning en compassie
En natuurlijk is er ruimte voor gezelligheid!
 • Samen eten & wandelen
 • Mogelijkheid om te kamperen
 • Samen aan het haardvuur
 • Muzikale beleving aan het vuur
 • Dans en verbinding
 • Geschenk voor vroege inschrijvers
Kom je al donderdag avond?

Je kan aankomen vanaf 17.00 u om je tent op te stellen
Je kan al heerlijk wandelen of wat rusten
Voor wie al de avond vooraf komt

Je kan de ruimte gebruiken
( eigen avondmaal meebrengen)
Thee en koffie is beschikbaar

Vrije bijdrage (10, 15, 20 euro)
Apart aanmelden via info@daviddewulf.be
Vermeld aub: yogafestival in het onderwerp

Overzicht van de dagen
Dag 1 ( vrijdag)
 • 9.30 u: aankomst met thee
 • 10.00 u: Tai Chi & Tao meditatie met David
 • 11.15 u: pauze
 • 11.30u: Dru yoga met Line
 • 13.00 u: middagpauze (eten, verbinden,...)
 • 14.15 u: bosbaden met Ine
 • 15.30 u: pauze
 • 16.00 u : Yoga & shavasana met Rita & Guy
 • 18.00 u: avondeten
 • 19.30 u: mantra's zingen en muziek met Filip
 • 21.30 u: gezellig napraten bij het grote vuur
Dag 2 ( zaterdag)
 • 9.00 u: aankomst met thee
 • 9.30 u: Kundalini yoga met Kristina
 • 11.30 u: pauze
 • 12.00 u: Mannen en vrouwencirkel met Anniek & David
 • 13.00 u: middagpauze (eten, verbinden,...)
 • 14.15 u: bosbaden/ compassie meditatie met Ine
 • 15.30 u: pauze
 • 16.00 u: Hatha yoga & ademwerk met Nina
 • 18.00 u: avondeten
 • 19.30 u: Ecstatic dance met Matthias
 • 21.30 u: gezellig napraten bij het grote vuur
Dag 3 ( zondag)
 • 9.00 u: aankomst met thee
 • 9.30 u: Yin Yang yoga & klankschalen met Trui
 • 11.15 u: pauze
 • 11.45 u: Qi Gong met Evi
 • 12.45 u: middagpauze (eten, verbinden,..)
 • 14.00 u: Klankyoga & Mantrazingen met Conny
 • 15.00 u: Healing Dance met Karlien
 • 16.30 u: meditatie & afsluit met David & Karlien
 • 17.00 u: einde & wie nog graag thee wilt...

Meer informatie over de events

Dag 1 - 10.00 u tot 11.30 u
Tai Chi & Tao meditatie met David

Verhoog je levensvreugde met 5 elementen Tai Chi in verbinding met de natuur.
Ontdek meditatieve vrijheid in beweging
Leer de Pakua meditatie voor bescherming ( I Tjing)
En ook de 5 elementen & kleuren meditatie voor welzijn en gezondheid.

Festival 2023

Dag 1 - 11.45 u tot 13.00 u
Meditatieve yoga & shavasana met Rita & Guy

Met meditatieve yoga oefeningen, met aandacht voor het voelen van de beweging en de ademhaling, kom je uit het hoofd, breng je de geest tot rust en laat je de energie in het lichaam weer vrij stromen zodat blokkades opgelost worden. Deze sessie wordt afgesloten met een diepe ontspanning.

Rita en Guy van Yogatimeatyurt in Nederhasselt zijn ervaren yogadocenten die hatha yoga geven.

Dag 1 - 14.15 u tot 15.30 u
Bosbaden met Ine

Bosbaden of Shinrin yoku is de Japanse kunst van het vertagen in de natuur. Je gaat bewust wandelen, mindfull ZIJN in het bos. Er worden een aantal groei vragen gegeven, waarover je kan reflecteren.
Je zet al je zintuigen in om te gronden in het bos en voelt je lichaam en geest ontspannen.

Ine is buiten therapeut, mindfulness- en compassie trainer. En ze faciliteert ook vrouwencirkels.

Dag 1 - 16 u tot 18 u
Dru yoga met Line

Dru yoga gaat uit van zachte, vloeiende bewegingen, ondersteund door de ademhaling. Er ontstaat zo een zachte dynamische flow, waarbij bewegen als moeiteloos wordt ervaren. In de vloeiendheid van bewegen heft dru yoga eventuele emotionele blokkades op en creëert Dru yoga vele krachtige innerlijke ervaringen: momenten van stilte, helderheid, innerlijke kalmte en toegang tot de kracht van het hart.

Line is yogadocente, creatieve groentenkokkin, zingende vrouwenverbindster, warme talententherapeut en enthousiaste danseres. Ik voel me dankbaar. Line ziet haar leven hier op aarde als een reis van haar hoofd naar haar hart en het is haar zielsmissie om anderen te begeleiden bij diezelfde pelgrimstocht.

Dag 1 - 19.30 u tot 21.30 u
Mantra's, muziek en klank yoga met Filip en Marianne

Een boeiende avond met restoratieve yoga en yoga nidra (de bewuste yoga 'slaap'). Je wordt ondersteund door de mantra's en meditatieve klanken van bijzondere instrumenten, speciaal ontwikkeld om een ontspannende en meditatieve mentale staat op te wekken. Benieuwd naar Gongs, klankschalen, tanpura, bouzouki, monochord, sitar, sjamaanse drums en nog veel meer? Een diepgaande ontspanning is verzekerd in dit klanktapijt!

Dag 2 - 9.30 u tot 11.30 u
Kundalini yoga met Kristina

Kundalini Yoga is een krachtige actieve yogastijl, waarin je, fysieke inspanning combineert met meditatieve energie, klank en stilte ervaart, focus en ontspanning. De ademhaling heeft een centrale plaats en wordt bij alle oefeningen bewust geleid. Deze sessie is bedoelt om het zenuwstelsel te versterken en om beter te kunnen omgaan met de druk van deze tijd.

De meditatie na de oefeningen maken ons bewust van de oneindige scheppingskracht in onszelf en in het universum. Er wordt met mantra's gewerkt (= helende vibratie) in het Gurmukh, een oude heilige taal uit India en mudra's (een vinger(hand)positie die energiestroom vastzet, bezegeld, en op die manier bepaalde reflexzones in het brein stimuleert). De intuïtie wordt aangescherpt, de zelfkennis vergroot en het ongelimiteerde creatief potentieel (=kundalini) wordt vrijgemaakt dat in elk mens aanwezig is.

Kristina Kevalnam geeft al jaren Kundalini Yoga en is opleider in de Teacher Training van Cherdi Kala. Ze is ook natuurcoach, wildplukster en bemiddelaar.

Dag 2 - 12 u tot 13 u
Mannen en vrouwencirkel met Ine & David
Mannencirkel - Kwetsbaarheid & tantra met David - in de eikencirkel

Het Westen heeft weinig of geen cultivatie van seksuele energie. Dit betekent vaak het vluggertje voor de man en de grote 0 voor de vrouw. In het verre Oosten vind je al duizenden jaren een cultivatie van seksuele energie. In de Tao spreekt men van de multi-orgasme man, in India van tantra. Voor mij was het een eye-opener: hoe ook spiritualiteit en seksualiteit samenbrengen.

Tijdens deze workshop gaan we dit kwetsbare onderwerp verkennen met mannen. We leren een aantal basis oefeningen en om de seksuele energie een andere dimensie te geven en om meer veiligheid te ervaren in onze kwetsbaarheid.

Vrouwencirkel met Ine

We komen samen aan een (figuurlijk) vrouwenvuur, wat staat voor een warme ontmoetingsplaats. Een krachtig vrouwen samenzijn waar je op een geborgen zachte manier je verhaal kwijt kan. We stoken ons vuur samen op door middel van een meditatie, babbelen, luisteren en worden samen stil. We verbinden ons met elkaar en gaan elkaar versterken.

Aan het vuur sta jij centraal, met je hart en ziel, wat jou beroerd doet er toe, hier kan je eerlijk zijn en wordt dat warm onthaald, JIJ DOET ER TOE. Je leert van anderen hun verhalen, anderen die niet oordelen over jou, maar je er laten zijn. Je mag er gewoon zijn.

Dag 2 - 14.15 u tot 15.30 u
Mindfulness & compassie meditatie met Ine

Vandaag neemt Ine je mee in meditatie. Een heerlijke ontspanning voor we weer verder gaan met yoga.

Ine is mindfulness en compassietrainer en geeft op vrijdag bosbaden.

Dag 2 - 16 u tot 18.00 u
Hatha yoga & ademwerk met Nina

Hatha yoga is het in evenwicht brengen van ademhaling en beweging. Deze vorm van yoga bestaat uit een dynamisch geheel van ademtechnieken en fysieke houdingen, die zorgen voor het versterken en openen van het volledige lichaam.

Ademwerk werkt helend op drie niveaus van het bewustzijn: lichamelijk, mentaal / emotioneel en spiritueel. Door bewust, vol en verbonden te ademen, breng je extra zuurstof/energie in je lichaam en je hiermee het zelfhelend vermogen activeert. Je wordt uitgenodigd uit je comfortzone te komen en je (ademhalings)patronen te doorbreken, door meer zuurstof tot je te nemen en daarmee de overvloed van het leven in te ademen. Ervaar de magie van een ademreis.

Ademwerk is niet geschikt voor mensen met epilepsie, glaucoom, hartklachten of psychische problemen.
Met Nina Kalnay, yogadocente en ademcoach

Dag 2 - 19.30 u tot 21.30 u
Ecstatic dance met Matthias

Matthias neemt je mee in beweging met Oosterse mystieke melodieën maar ook Latino, Tribal of Afrikaanse beats brengen variatie op de dansvloer. Traditioneel en modern gaan hand in hand, wat een tijdloze sfeer creëert. Er wordt nu en dan live percussie gespeeld om de vrije beweging te bekrachtigen.

Matthias engageert zich met helende klank, voeding als medicijn en lichaamswerk (holistische massages, lymfedrainage en ademwerk) en organiseert ecstatic dance events als DJ X-tatic Rootsman.

Dag 3 - 9.30 u tot 11.15 u
Yin Yang Yoga & klankschalen met Trui

Yin yang yoga is een fusie van yin yoga en yang yoga. Het combineert het zachte, aandachtige en rustige van yin yoga met het dynamische, krachtige en verwarmende van yang yoga. In deze workshop nodig ik je uit om je hartregio op verschillende manieren te openen. We sluiten af met een rustgevende klankschaalmeditatie.

We starten de workshop met de krachtigere yang yoga om onze spieren en ons bovenlichaam te versterken. In het tweede deel, tijdens de yin sessie, stretchen we het bindweefsel van de verschillende spieren die ons hart en onze borstkas omringen. Aan het einde van de les kan je genieten van de zalige klanken van de kristallen klankschalen, waarbij je volledig tot rust mag komen.

Trui geeft yoga en pranayama

Dag 3 - 11.45 u tot 12.45 u
Qi gong, Laat je Qi stromen met Evi

In deze sessie gaan we aan de slag met onze 'qi' ofwel onze levensenergie. Je leert aan de hand van eenvoudige bewegingen, ademhalingsoefeningen en visualisaties je levensenergie voelen, vitaliseren en bundelen in je lichaam. De staat van onze 'qi' beïnvloedt de manier waarop we denken, voelen en in het leven staan. Of andersom, de manier waarop we denken, voelen en in het leven staan, beïnvloedt onze energie of levenskracht. Hoe beter onze energie stroomt, hoe vitaler we ons voelen.

Tijdens deze sessie gaan we ons interne energieveld zuiveren met behulp van een ademhaling, stretchende houdingen en het aanraken van enkele acupressuurpunten. Vervolgens gaan we onze vitale levenskracht opwekken en vlotter laten stromen. Als laatste bundelen we de energie terug in ons lichaam zodat je energiek verder kan met je dag.

Evi geeft Qi gong & pranayama

Dag 3 - 14.00 u tot 15.00 u
Klankyoga & Mantrazingen met Conny

Klank- of nadayoga is een volwaardige tak binnen de yogatraditie in India die klank als ingang neemt i.p.v. de asana's. Alhoewel klankyoga bijzonder toegankelijk en diepgaand is, is ze in het westen minder gekend. Adem, helende klanken, mantra’s en stilte vormen de essentie. De bekendste helende klank is de Ohm-klank of scheppingsklank.
Kom zelf de zachte kracht van klankyoga ontdekken. De helende klanken laten het lichaam van binnenuit zacht trillen, waardoor diepgaande ontspanning ontstaat. De levensenergie gaat stromen. Het mantrazingen sluit naadloos aan op deze energiestroom en brengt zowel rust als dynamiek in lichaam en geest.
De klankyoga en het mantrazingen worden live begeleid met o.a. nada tarangini, gitaar, udu, trom en native flute.

Conny is al ruim dertig jaar gepassioneerd door klank, persoonlijke groei en spirituele ontwikkeling. Ze nam de cd Mantras for Healing op en begeleidt workshops en retreats bij Klanklichaam in Dikkelvenne en op diverse locaties.

Dag 3 - 15.00 u tot 16.15 u
Whirling workshop/Healing Dance met Karlien

Whirlen is bewegende meditatie vanuit het sufisme ; een meditatie die enorm krachtig is en jouw leven transformeert! Deze dans wordt ook wel de dans van de ziel genoemd en is telkens opnieuw een spirituele reis , terug naar de essentie . Je her-innert jouw heelheid , eenheid, de Bliss en pure vreugde die je in essentie bent ! Het is dieper weten en begrijpen , verwerven van binnenuit in plaats van vanbuitenaf.

Iedereen is van harte welkom, je hoeft niets te kunnen ... geen prestatie , geen verwachting. Een open hart en mind zijn welkom , geloven in de liefde en de volheid van dit leven accepteren.
Eens je de magie van deze meditatie hebt gevoeld en je vleugels hebt ontdekt is je leven nooit meer hetzelfde !

Met Karlien Buysse , gepassioneerd door de taal van het hart; Dans , lichaamswerk / massage / lomi lomi en liefde leven hier en nu 😊

Dag 3 - 16.30 u tot 17.00 u
Universele compassiemeditatie & afsluit met David

Universele compassie versterkt je eigen draagkracht. We putten uit Tibetaans Boeddhisme waar gedeelde menselijkheid & vriendelijkheid centraal staan. We sluiten af met een korte deelronde.

David geeft mindfulness en compassie opleidingen.

Prijzen
Voor workshops, water en thee

Dag 1 - 88 euro ( tot 18 u)
Dag 2 - 88 euro ( tot 18 u)
Dag 3 - 88 euro

Event vrijdagavond - 24 euro
Event zaterdagavond - 24 euro

Jongeren die deelnemen aan het festival 16 tot 20 jaar:

 • Halve prijs, betaal 1 dag en je mag er 2 meedoen.
  Idem avond.
 • Wel inschrijven via info@daviddewulf.be met vermelding van je dagen.

Maaltijden zijn apart , alles is vegetarisch ( en het meeste biologisch)

Ontbijt - 10 euro ( granola, brood, beleg, fruit, vele soorten thee,…)
Middagmaal - 15 euro ( catering via Wonderworld)
Avondmaal - 15 euro ( catering via Wonderworld)
Er zijn heerlijke desserts apart te krijgen op de dagen
Betaling gebeurt ter plaatse.
Reserveer uw maaltijden aub via cathy@wonderworld.be

Inschrijven en info
Inschrijven

Dag 1, 2 & 3 en avonden: Inschrijven kan hier

Praktisch

Je plaats is gereserveerd eens je hebt overgeschreven.
3 weken voor de aanvang krijg je een definitieve mail met meer informatie.

Websites van de medewerkers

Zie onderaan de pagina

Overnachten

Kamperen is een optie: 15 euro per nacht. Ter plaatse te betalen.
Er zijn ook veel B&B's in de buurt. Maanden vooraf reserveren is de boodschap.

GESCHENK VOOR WIE INSCHRIJFT VOOR ALLE EVENTS ( uitz. vooravond)

Actie geldig tot 14 februari 2024
3 boeken gratis
Actie geldig tot 1 april 2024
2 boeken gratis
Actie geldig tot 15 mei 2024
1 boek gratis
Boeken ontvang je bij je aankomst

Mindful gelukkig
Mindfulness voor jongeren
Leven met wijsheid en compassie

Websites van medewerkers
Dag 1
Dag 2
Dag 3