Aanbevelingen voor het boek "Heartful leven, mindful werken"

"David Dewulf reikt de lezer een onderbouwde methodiek aan; geeft concrete tips en oefeningen; deelt zijn rijke ervaring en inzichten, die elk van ons kan helpen in zijn/haar zoektocht naar het vinden van een balans in en tussen elk van de levensrollen en functies (als ouder, als werknemer, als werkgever, als partner, als burger, als consument,…) die we dagdagelijks vervullen. Een boek dat uitnodigt om meer ‘Heartful’ te leven en ‘Mindful’ te werken."

Peter Vlerick
Professor arbeid- en gezondheidspsychologie, Universiteit Gent

"Dit boek is een uitnodiging om open te staan voor de vele ervaringen en mogelijkheden in het leven . Ik hoop dat veel mensen van de weldaden van aandacht, stilte en onbevooroordeeld waarnemen mogen genieten en met meer zachtheid ten opzichte van zichzelf en de omgeving in het leven kunnen staan."

Inge Vervotte
Voormalig minister van welzijn

"David Dewulf gaat in dit boek ver voorbij de voorspelbare hype, voorbij stress-reductie of meetbare efficiëntie. Stilte, niet-weten, humor, vriendelijkheid, compassie, ruimte voor moeilijke tijden en voor kleuren buiten de lijntjes : elke bijdrage, hoe klein ook, van deze waarden is van bijzonder belang voor onze oververhitte samenleving. Belangrijk daarenboven is dat het boek uitnodigt en niet voorschrijft, keuze laat en niet oordeelt. Ik kan alleen maar hopen dat het ethische fundament van deze onvoorwaardelijke openheid zoveel mogelijk verspreiding vindt."

Professor Dirk De Wachter
Auteur van “Borderline Times” en “Liefde. Een onmogelijk verlangen?”, KULeuven.
Aanbevelingen voor het boek "De weg van zelfcompassie"

"Dit boek biedt je heel wat tips en inzichten om je eigen levensverhaal echt in een nieuw licht te zien. Het helpt om vanuit een unieke ademruimte het kompas van je hart op je waarden af te stemmen en een geheel eigen en originele richting in je leven te vinden.’"

Professor Manu Keirse
Arts, psycholoog en auteur van onder meer “Zie de mens” en “Vingerafdruk van verdriet”

"Dit boek is gevuld met wijsheid uit het hart. David Dewulf deelt zijn diepe begrip van hoe we soms vastraken in moeilijke emoties, en schenkt ons helende meditaties die ons hart opnieuw bevrijden."

Tara Brach, Ph.D
Auteur van ‘Je hart als schuilplaats’ en “Radicale aanvaarding

"De weg van zelfcompassie is een mooie reflectie van David zijn jarenlange ervaring met mindfulness en compassie. Op een zachte manier raken de oefeningen en meditaties het hart en getuigen ze van een buitengewoon inzicht en gevoeligheid. Mijn wens is dat ze een thuis vinden in vele levens."

Christopher Germer
Harvard Medical School, auteur van “Mindfulness & zelfcompassie”
Aanbevelingen voor het boek "Jezelf accepteren"

"Zelfacceptatie is zonder twijfel het belangrijkste wanneer het gaat om het de confrontatie met het leven en zijn moeilijkheden. We begrijpen allen het belang van een vredelievende relatie met onszelf: maar het intellectueel begrip is niet genoeg, er is ook nood aan een praktijk, emotioneel en lichamelijk. Mindfulness biedt ons de ideale weg aan voor deze praktijk. En dit boek, concreet en vriendschappelijk, toont jou hoe deze weg te bewandelen."

Christophe André
Psychiater in het universitair ziekenhuis van Sainte-Anne in Parijs en auteur van “Mediteren, dag na dag”

"Een boek dat het hart van velen kan raken. Houd het dicht bij, het kan je helpen om het harnas af te doen dat jou blokkeert om jezelf en het leven lief te hebben en het leven volledig te leven. Met de wijze woorden en meditaties die arts en auteur David Dewulf aanbiedt , kan je hart ontwaken."

Tara Brach, Ph.D
Auteur van “Radicale aanvaarding” en “Je hart als schuilplaats”
Aanbevelingen voor het boek "Mindful gelukkig"

"Dit is een prachtig boek over dat waar ieder mens ten diepste naar verlangt: geluk. Het is geworteld in de oude oosterse wijsheid van de Boeddha, maar biedt tal van praktische tips voor een meer voldoening gevend leven in onze hedendaagse westerse samenleving. De vorm is laagdrempelig, de inhoud van alle tijden. Onmogelijk om niet geïnspireerd te worden."

Paul Van Hooydonck
Oprichter Ehipassiko Boeddhistisch Centrum (Antwerpen)

"Ik kan het boek Mindful Gelukkig aan iedereen aanbevelen, en zeker aan wie een moeilijke periode in zijn of haar leven doormaakt. Het letterlijk toepassen van de 7 bronnen van innerlijke vreugde, elke dag opnieuw, zo goed als je kan, biedt je een prachtige manier om terug geluk in je leven te vinden. Als je hart gebroken is, ligt het risico op de loer om te verharden en een muur rond je hart te bouwen of om te blijven hangen in verdriet. Dit boek biedt je een derde weg, namelijk ja zeggen tegen het leven met zijn mooie maar ook met zijn donkere kant. Het leuke van dit boek is dat het heel vlot leesbaar en toepasbaar is voor wie nog niets kent van meditatie of mindfulness, en er een middel in kan vinden om zichzelf te helpen helen. Zo heb ik het bij mezelf ervaren tijdens een erg moeilijke periode in mijn leven."

Dr. Bruno Ariens
Huisarts en auteur van “Uitgeslapen Wakker Worden” en “Slaap Zacht”

"This light-hearted, joyful, inviting book, written by a physician who has become one of Europe’s leading mindfulness teachers, can help anyone taste the joys of embracing life as it presents itself in the present moment. Through clear examples, Dr. Dewulf helps us awaken to the age-old truth that modern psychological science now corroborates: it is not the circumstances of our lives, but our reactions to those circumstances that determine our happiness. "

Ronald Siegel
Assistant Clinical Professor of Psychology, Harvard Medical School and author of “The Mindfulness Solution: Everyday Practices for Everyday Problems”
Aanbevelingen voor het boek "Mindfulness in je relatie"

"Dit boek is een geschenk. Een geschenk in de verheven zin van het woord. Want het leert – onverstoorbaar in ontwapenende eenvoud – het echte werkzaam zijn in het liefdesleven: het schenken. Van een blik, aandacht… tot uit zichzelf schenken: hét levensgeschenk als partner. In echte aanwezigheid: niet meer verstrooid"

Prof. Dr. Piet Nijs
Psychiater en seksuoloog

"Mindfulness in relaties is een plezier om te lezen! Ik lees het met een minzame glimlach en soms ook een schaterlach.Het is zeer helend nu ook te ‘begrijpen’ hoe mijn vorige relaties tot een afscheid kwamen. Dank je wel!"

Ilse
Lezersreactie
Aanbevelingen voor het boek "Mindfulness werkboek"

"Dr. Dewulf combineert gestaafde onderzoeksmethoden, Mindfulness-gebaseerde stressreductie (MBSR) en Mindfulness-Based Cognitive Therapy (MBCT) methoden met zijn eigen praktische wijsheid en biedt lezers daarmee een krachtig, gevoelsmatig en hoog effectief programma aan voor een groter zelfbewustzijn en innerlijke vrede"

Rick Hanson, Ph.D
Auteur van “Buddha’s Brain: “The Practical Neuroscience of Happiness, Love and Wisdom”

"Dit boek biedt een prachtige meerwaarde aan de waarde van Mindfulness. De heldere en inspirerende woorden van David Dewulf zullen veel mensen de kracht en moed geven om dit pad van heling en heelheid te bewandelen. Of je nu beginner bent of al vele jaren mediteert dit boek zal je nieuwe inzichten geven voor je innerlijke reis."

Professor Mark Williams
Klinische Psychologie universiteit Oxford
Aanbevelingen voor het boek "Mindfulness voor jongeren"

"This book will be a major help in bringing mindfulness to a new generation. David Dewulf uses his considerable skills as practitioner and teacher to take the reader step by step through a program that promises to change lives in significant ways. Clinicians and family members will also find the book an invaluable guide to mindfulness practice."

Prof Mark Williams
Oxford Mindfulness Centre, Co-author of “The Mindful Way Through Depression”

"Een wijze en praktische gids die jongeren krachtige mindfulness oefeningen biedt om innerlijke rust, kracht, zelf acceptatie, zelfbewustzijn en inter-persoonlijke (of communicatie) vaardigheden te ontwikkelen. Deze kwaliteiten zullen tieners helpen doorheen de hoogten en laagten van het leven te navigeren tijdens deze stressvolle, creatieve en kwetsbare fase van hen leven."

Myla and Jon Kabat-Zinn
Auteurs van het boek ”Met kinderen groeien”
Aanbevelingen voor het boek "Zelfcompasie voor je kids"

"Hoe help je kinderen zelf wijze oplossingen uit te werken voor de problemen waarmee zij thuis en op school geconfronteerd worden? Hoe leer je hen rust te vinden in plaats van zich te verliezen in impulsiviteit? Of erger nog, als je gepest wordt, hoe blijf je vertrouwen in deze wereld en tijdig je mama, papa of leerkracht betrekken? In elk van die situaties moet een kind leren verschillende stemmen in zichzelf samen te brengen: het wijze en het inleven. David Dewulf geeft die stemmen aan figuren, die jongeren de weg tonen om moeilijke situaties op te lossen. Vele kinderen hebben immers de juiste wijze gedachten al op zak. Maar een heel aparte kunst is het, om die gedachten ook toe te passen op het beste moment. Zelfcompassie blijkt in dit boek de weg daar naartoe. Niet enkel wijs zijn, maar ook je inleven in de situatie en ze niet oplossen door ze nog moeilijker te maken maar door er terug zachtheid aan toe te voegen. Dat het geen luxe is toont de wereld van de volwassenen. Jammer genoeg beoefenen we daar makkelijker de strijd dan de uitgestoken hand. En komen rustige oplossingen te vaak na opwinding en ergernis. Zou het niet een mooi geschenk zijn voor de volgende generatie als zij door reeds te oefenen op jonge leeftijd beter positief gestemd aan de meetlat van de volwassen wereld komen? Dit boek wijst er de weg naar, laat de stemmen in hun figuren nu maar op de scène komen!"

Prof. Peter Adriaenssens
Kinder- en jeugdpsychiater, KU Leuven
Aanbevelingen voor het boek "Mindfulness bij stress, burn-out en depressie"

"David Dewulf is tireless in his quest to learn and to teach how the truths of ancient practical wisdom may be made relevant to the daily lives of people who often feel overwhelmed by the demands of the twenty-first century. The ideas in his book, put into practice day by day by thousands of people, have been scientifically proven to be effective in transforming lives. Here he gives insights to teachers on how to gradually learn the deep skills needed to invite participants to understand and practice mindfulness."

Prof Mark Williams
Oxford Mindfulness Centre, Co-author of “The Mindful Way Through Depression”

"Naast haar inhoudelijke rijkdom en aangetoonde doeltreffendheid heeft MBCT nog een kenmerk dat vanuit wetenschappelijk oogpunt erg belangrijk is: het is reproduceerbaar omdat de methodologie van het programma vastligt in een stappenplan, een beschrijving van de weg die door de acht sessies heen wordt afgelegd. Hierin ligt het grote belang van dit boek. Het biedt de lezer een uniek inzicht in de methodes die het mindfulness programma zo doeltreffend maken.
Het boek is daarmee een boeiende bundeling van rijkdom en wetenschap. Dat kan alleen maar omdat David Dewulf in de loop van vele jaren een enorme ervaring in de studie en de praktijk van mindfulness heeft opgebouwd. Hij heeft vele honderden mensen wijs en weerbaar gemaakt door hen vertrouwd te laten worden met de technieken van mindfulness in het acht-weken programma, dat uitgebreid in dit boek beschreven wordt. Daarenboven is hij een inspirerende mentor met een grote gedrevenheid de mindfulness benadering ter beschikking te stellen van zoveel mogelijk mensen. Dit boek is daarbij een heel belangrijke stap."

Prof. dr. Kees van Heeringen
Universiteit Gent
Aanbevelingen voor het boek "Mindfulnesstraining bij jongeren"

"David Dewulf weet op speelse, creatieve en heldere wijze in dit boek het gedachtegoed en de beoefening van mindfulness over te dragen op jongeren. Het boek is de lang verwachte handleiding voor trainers, welke hoort bij het in 2009 verschenen werkboek ‘Mindfulness voor jongeren’. Het curriculum beschreven in dit boek is gebaseerd op de ruim 30 jaar beproefde stressreductie-training van Jon Kabat-Zinn, aangepast in tekst en oefening voor jongeren. Deze training verdient een plek op de middelbare school, als aanvulling en tegenwicht voor alle hoofdkennis die ze tot zich moeten nemen, als extra bagage voor dit hectische leven."

Joke Hellemans
klinisch psycholoog, mindfulnesstrainer- en opleider

"Dit boek is werkelijk een goede handleiding die jou kan ondersteunen in het aanreiken van mindfulness aan tieners. Het is bovendien klinisch bewezen dat dit programma stress, depressie en angst vermindert en het helpt tieners om veerkracht en compassie te ontwikkelen om zo uiteindelijk een gelukkiger en vervullend leven te leiden. Dit boek is geschreven in een vriendelijke, heldere, bemoedigende stijl. Als je met toewijding “levensvaardigheden” aan jongeren wil aanreiken, zal dit boek je ondersteunen om dit waar te maken."

Amy Saltzman M.D.
Auteur van “Een stille rustige plek: Een mindfulness programma om kinderen and tieners te leren met stress en moeilijke emoties om te gaan “ en “Een stille rustige plek: een mindfulness werkboek om met stress en moeilijke emoties om te gaan.”

"David Dewulf is een befaamd meditatie trainer en schrijver wiens diepe wijsheid duizenden mensen, jong en oud, heeft geholpen over de jaren heen. Hier geeft hij, voor de eerste maal, een volledige beschrijving van het Mindfulness voor Jongeren programma zodat mindfulnesstrainers en leerkrachten hun eigen ervaring en mindfulness beoefening aan jongeren kunnen brengen. Onafhankelijk klinisch onderzoek heeft uitgewezen dat zijn programma werkt. Lees elke pagina van zijn boek, en je zal zelf ondervinden waarom!"

Prof Mark Williams
Professor van Klinische Psychologie, Universiteit van Oxford en Co-auteur van “Mindfulness. Een Praktische Gids.”

"Ouders, leerkrachten en therapeuten zijn op enthousiaste wijze aan het ontdekken dat mindfulnessoefeningen kinderen effectief kunnen helpen surfen op de intense golven van hun leven. Maar hoe kunnen we hen warm maken voor deze oefeningen? In dit gedetailleerde, gestructureerde en ook wijze en compassievolle boek, beschrijft dr. Dewulf een duidelijke leidraad in het aanleren van mindfulness aan jongeren. Inclusief wijs advies voor de onvermijdelijke uitdagingen die je tegenkomt op deze weg. Het is een absolute aanrader voor iedereen die mindfulness tools wil gebruiken om kinderen te helpen bloeien."

Ronald D. Siegel
Professor in de psychologie, Harvard Medical School, Auteur van “Mindfulness als uitweg” en co-auteur van “Mindfulness en psychotherapie, 2e editie”
Aanbevelingen voor het boek "Zelfcompassie in training en therapie"

"Een rijk boek! Niet alleen zelfcompassie wordt beschreven maar ook thema’s als gelijkmoedigheid, dankbaarheid, vergeving, waarden, liefde en communicatie komen uitgebreid aan de orde. Het boek nodigt de lezer uit tot een intensieve ontwikkeling van zijn eigen hart kwaliteiten. En zoals altijd schrijft David Dewulf daarbij helder en inspirerend."

Ernst Bohlmeijer
Hoogleraar geestelijke gezondheidsbevordering en auteur van “De kracht van dankbaarheid” en “Compassie als sleutel tot geluk”.